Sötét jövő

Dekás testékszerek minden barkácskedvű embernek

2024. április 24. - Wittigen

Két igen pofás dekás DIY videóra bukkantam az interneten, amit mindenképpen meg akartam veletek osztani. Jöhetnek ledes testékszerek?

Nem kell semmi extrára gondolni, csak néhány átalakított fülbevalót mutatok. Az elsőnek az alap ötletét egy sima industrial stílusú piercing (így hívják, magyar tetováló szalonok és piercing szalonok is így hivatkoznak, már ahol néztem) adja, ami nem más mint egy rúd két gombóccal a végében. Na igen ám, az a rúd pont elég széles ahhoz, hogy bele lehessen súvasztani néhány SMD ledet, már amennyiben ki tudod fúrni, mert hát az említett testékszer az tömör. Szerencsére a 16 gauge-es injekciós tű pont megegyezik átmérőben ÉS már üreges. Lesz a videóban minden, egy kis gépi megmunkálás, elektronika, nagyon pici alkatrészek (de tényleg kigondolta volna, hogy létezik ENNYIRE pici LED?!). És eltekintve a két végén történt minimális módosítástól, ami a programozható vezérlő elektronikát tartalmazza az egyik, az elemet meg a másik oldalon, ez a piercing úgy néz ki, mintha így tervezték volna. Nincs sehol egy rejtett kábel, egy fül mögé biggyesztett elem pakk és pont így jó ez.

A következő ékszer is egy fülbevaló, nem is akármilyen. Egy önhordó ledmátrix fülbevaló, alig fél centi átmérővel. Az egész projekt a 0201-es led köré épül, és hogy azt mire lehet használni (a linkelt képen a méretek miliméterben vannak megadva). Az előző videóban pont azért vetette el felhasználásukat, mert túl aprók lettek volna és tényleg a makró felvételeken az injekciós tű szinte óriásinak hatott, de ide pont jók lesznek, hogy megteremtenek egy egész "nagy" pixelsűrűségű kijelzőt. Itt most semmilyen gépi megmunkálási folyamat nincs cserébe egész érdekes DIY alkalmazását láthatjuk nagy ipari technológiáknak a "pick-n-place" eszközöknek (amúgy elképesztő, hogy már EZ is elérhető a hobbisták számára, még akkor is ha nem olcsó) arról nem is beszélve, hogy a milyen kreatív elektronikai megoldásokat kellett kitalálni

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3218336071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása